Parlamentarii se propun reciproc pentru Cartea Recordurilor: au adoptat, până la ora 19.00, jumătate din anexele la Buget

Autor: Emma Toader 03.12.2013

Deputaţii şi senatorii au adoptat, marţi, până la ora 19.00, aproximativ jumătate din anexele proiectului bugetului de stat pe anul 2014, parlamentarii PDL susţinând fără succes cele câteva sute de amenadamente respinse de Comisiile de buget.

 "Intraţi în cartea recordurilor cu cel mai rapid buget adoptat", i-a spus liderul deputaţilor PDL Mircea Toader preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, care conduce şedinţa.

Un alt democrat-liberal, Cezar Preda, s-a arătat nemulţumit de faptul că miniştrii care aşteptau să fie dezbătute anexele ministerelor lor discutau între ei. "Domnul Nicolăescu a vorbit tot timpul cu domnul Dragnea. Miniştrii parcă ar trebui măcar să mimeze că sunt interesaţi de bugetul ăsta", a spus, de la tribuna Parlamentului, Cezar Preda.

Dezbaterea anexelor de la bugetul de stat a început la ora 15.00, iar după patru ore plenul reuşise să voteze aproape jumătate din ele. Anexa Ministerului Dezvoltării Regionale încă nu a fost adoptată deoarece opoziţia avea aproape 1.000 de amendamente respinse care erau susţinute de iniţiatori.