Bitcoin s-a prăbuşit cu 30% în această dimineaţă în SUA

Autor: Radu Racu 05.12.2013

Cotaţia monedei virtuale Bitcoin în raport cu dolarul american s-au prăbuşit cu 30% joi dimineaţă, de la 1.240 de dolari la 870 de dolari, după ce China a interzis cu câteva ore înainte băncilor de pe piaţa internă să accepte schimburi valutare cu moneda online, scrie Business Insider.

► Bitcoin: moneda invizibilă care a îmbogăţit internetul

Autorităţile de la Beijing au decretat că Bitcoin nu îndeplineşte condiţiile necesare pentru a fi considerată valută dar investitorii individuali pot tranzacţiona în continuare moneda virtuală pe propriul lor risc, conform Associated Press.

Prăbuşirea Bitcoin de joi vine la o zi dupăce fostul guvernator Fed Alan Greenspan a catalogat într-un interviu pentru Bloomberg aprecierea Bitcoin drept un "bubble".

Moneda Bitcoin este unul dintre cele mai volatile titluri disponibile în prezent pe pieţele financiare, care a generat câştiguri uriaşe pentru cei care au pariat iniţial pe aprecierea monedei dar şi pierderi masive, din cauza unor fluctuaţii ca cea de joi.

Guvernatorul Băncii Centrale a Olandei a fost citat recent spunând despre Bitcoin că a generat o febră similară crizei lalelelor din secolul 17, doar că atunci "măcar rămâneai cu un bulb de lalea, acum rişti să nu rămâi cu nimic".