Oferte false, pe internet. Păcăleala cu locuri de muncă lansată pe o reţea de socializare. VIDEO

Autor: Pro TV 09.12.2013

Daca sunteti in cautarea unui loc de munca platit cu mii de euro pe luna, fiti foarte atenti la ofertele false. In ultimele doua saptamani, pe o retea internationala de socializare au fost postate asa-zise slujbe in strainatate extrem de atractive.



In spatele lor stau, insa, escroci, care le cer candidatilor bani in avans, in schimbul unor promisiuni mincinoase. Specialistii in securitate informatica estimeaza ca, zilnic, sunt pacaliti sute de utilizatori.

Unul dintre anunturile false spune ca romanii si ceilalti utilizatori pot castiga un salariu de 8.000 pana la 50.000 de dolari.
Suma promisa este pentru un an si deja 200 de persoane au dat like anuntului. Alti 400 de oameni au lasat comentarii in care au spus ca sunt interesati de aceste slujbe. Printre ei si un roman stabilit in strainatate, care, potrivit informatiilor de pe profil, a lucrat, printre altele, in doua ministere din tara.

Cei care dau click pe acest anunt ajung pe un site fals. Acolo sunt sfatuiti sa lase codul numeric personal, adresa, dar si informatii bancare, cum ar fi numarul cardului, codul de securitate si data expirarii cardului. Suficient pentru ca escrocii sa foloseasca aceste date pentru a face plati online. Cand nu se ajunge pana aici, oricum credulii pot pierde pana la 200 de dolari pentru asa zisa taxa de participare la interviul solicitat.

Citiţi mai multe detalii pe www.stirileprotv.ro