Gigantul EADS se extinde pe rămăşiţele IAR Ghimbav

Autor: Adrian Cojocar 09.12.2013

Producătorul de componente pentru aeronave Premium Aerotec Ghimbav, parte a grupului EADS, intenţionează să închirieze prin intermediul firmei Aerospace Technology Park 10 hectare de teren de la producătorul de elicoptere IAR Ghimbav pentru a-şi extinde activitatea de producţie a componentelor pentru avioane Airbus.

În timp ce afacerile IAR Ghimbav, deţinută de stat, s-au prăbuşit la 3,3 mil. euro în primele nouă luni ale acestui an de la 55 mil. euro în 2008, Premium Aerotec a ajuns în numai doi ani de activitate cu 6 hectare închiriate pe platforma industrială a IAR Ghimbav la afaceri de 32,2 mil. euro şi pentru acest an se estimează că vânzările vor atinge cifra de 40 mil. euro. Compania ar fi ajuns deja la 800 de angajaţi, depăşind nivelul de 500 de angajaţi estimat iniţial, potrivit unor surse din industrie.

„IAR SA a primit o solicitare din partea SC Aerospace Technology Park SRL de a extinde suprafaţa ce face obiectul contractului de superficie cu încă 10 hectare aflate în zona adiacentă celei actuale, în aceleaşi condiţii financiare, solicitarea fiind determinată de necesitatea construirii unei noi hale industriale şi a extinderii celor existente, astfel încât compania Premium Aerotec România să îşi poată extinde producţia de componente de aviaţie utilizate de Airbus şi să-şi dezvolte activitatea productivă“, spune Neculai Banea, directorul general al IAR Ghimbav.

Reprezentanţii Premium Aerotec nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.