Turcii de la Koton au cumpărat o clădire în centrul vechi vizavi de H&M

Autor: Cristina Roşca 12.12.2013
Retailerul turc de modă Koton, prezent pe piaţa locală cu patru ma­ga­zine în Bucureşti, a cumpărat de la un om de afaceri irlandez o clădire de 1.200 de metri pătraţi în centrul is­toric al Capitalei pentru care a plătit 4,5 milioane de euro, potrivit unor surse apropiate tranzacţiei. Com­pania urmează să deschidă un magazin pe strada Lipscani, în locul barului The Gin Factory, vizavi de magazinul suedezilor de la H&M deschis în această toamnă. Reprezentanţii celor două părţi nu au răspuns până la închiderea ediţiei solicitării ZF privind tranzacţia.
 
Strada Lipscani a început să se contureze în ul­ti­ma perioadă ca o destinaţie de shopping într-o zonă a centrului vechi dominată de aproape 200 de baruri, ca­fenele şi restaurante.
 
Zona din „inima Bucureştiului“ este dominată de spaţii de câteva zeci sau sute de metri pătraţi, ast­fel că multă vreme retailerii de modă, care au nevoie de suprafeţe mai mari, au ocolit zona. O altă so­luţie au găsit suedezii de la H&M care au deschis ma­gazinul într-o clădire ridicată de la zero pe Lipscani. Retailerul ocupă un spaţiu de 1.800 mp în cen­trul istoric şi este cel mai nou chiriaş al zonei şi totodată cel mai important. Venirea H&M este aştep­tată să atragă şi alte nume din moda locală. Ală­turi de H&M, tot pe Lipscani se află şi un ma­gazin Adi­das, un Lashez (haine) şi Be in Time (bijuterii şi ceasuri).