UNSICAR se apropie de o sută de membri: astăzi sunt analizate încă patru cereri de aderare

Autor: Ciprian Botea 11.12.2013

UNSICAR, asociaţia locală a companiilor de brokeraj şi consultanţă în asigurări, analizează astăzi în adunarea generală a membrilor cererile de aderare la organizaţie a încă trei societăţi de brokeraj, precum şi a unei asociaţii a evaluatorilor de daune.

Cele patru entităţi care au solicitat aderarea la UNSICAR sunt CB Glob Broker, Fabrica de Asigurare, Daw Management şi Asociaţia Naţională a Constatatorilor, Evaluatorilor şi Lichidatorilor de Daune din România. Totodată, vor fi analizate şi „probleme de actualitate referitoare la activitatea de brokeraj în asigurări”, potrivit reprezentanţilor UNSICAR. Adunarea generală va fi urmată de Gala Premiilor UNSICAR.

Cele 95 de companii membre ale UNSICAR generează peste 80% din primele intermediate de întreaga piaţă de brokeraj, care s-a ridicat la aproape 3 miliarde de lei după primele nouă luni. Pe de altă parte, pe lângă cererile de aderare la UNSICAR, există şi cazuri de retrageri din asociaţie, cum a fost decizia recentă a Aon, filiala locală a unuia dintre cei mai mari brokeri din lume.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.12.2013