Vodafone: Vom primi de la Londra 55 mil. euro. Îi vom investi cu prioritate în 4G

Autor: Adrian Seceleanu 15.12.2013

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, va primi în următorii doi ani un buget suplimentar de 55 mil. euro pentru investiţii ca parte a unui program gigant de expansiune al grupului britanic, care este finanţat cu cei 130 mld. dolari (95 mld. euro) încasaţi din vânzarea participaţiei de 45% la operatorul american Verizon.

Cea mai mare parte a sumei de 55 mil. euro, care se adaugă bugetului „obiş­nuit“ al ope­ratorului, va fi investită în reţeaua 4G, care va ajunge să acopere toate ora­şele din Ro­mânia, a declarat într-un interviu pentru ZF Iñaki Berroeta, directorul general al companiei. „Cea mai mare investiţie va fi în 4G, ceea ce în­seam­nă că vom avea servicii 4G în şi mai multe locuri, vom îm­bunătăţi vitezele şi de asemenea vom lucra nu doar la antene, ci şi la infrastructura de fibră optică ce susţine aceste viteze.“

În prezent, Vodafone România oferă servicii de date 4G, cu viteze de des­cărcare a datelor de până la 100 Mbps, în zece oraşe din România, printre care Bucureşti şi Braşov.

În doi ani, Vo­dafone va oferi servicii de date 4G în toate oraşele din Ro­mânia şi va ataca şi unele zone rurale, a spus Berroeta.

„Vrem să avem o acoperire de 100% în toate oraşele din România în doi ani de zile.“

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.