Cum va fi vremea de Crăciun şi unde va ninge

Autor: Liliana Micu - Mediafax 17.12.2013

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 17 - 29 decembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MUNTENIA

Media temperaturilor maxime va creşte între 17 şi 20 decembrie, uşor şi treptat, de la 3 la la 5 grade, interval în care minimele nocturne se va menţine la medii de -4...-3 grade. În intervalul 21-24 decembrie se va reveni la o medie termică diurnă de circa 3 grade, pentru ca ulterior aceasta să crească din nou spre 5 grade. Pe parcursul nopţilor celei de-a doua săptămâni se vor înregistra temperaturi minime medii în jurul a -2 grade. În ansamblu, regimul termic al intervalului de prognoză va fi apropiat de cel normal pentru a doua jumătate a lunii decembrie.

În prima săptămână nu vor fi precipitaţii, iar în a doua săptămână acestea îşi vor face apariţia predominant sub formă mixtă şi numai pe areale restrânse.


Citiţi toată prognoza meteo pe www.mediafax.ro