Adrian Năstase a plecat de la locuinţa sa împreună cu fiul său şi se îndreaptă spre arest

Autor: Ioana Câmpean 06.01.2014

Fostul premier Adrian Năstase a plecat de la locuinţa sa din strada Zambaccian, la ora transmiterii acestei ştiri, cu o maşină în care se află şi fiul său cel mare, Andrei.

Maşina este condusă de o a treia persoană. Adrian Năstase se află pe bancheta din spate.

Năstase nu a făcut nicio declaraţie.

Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, declara, în urmă cu puţin timp, la reşedinţa clientului său din Strada Zambaccian, că îl va însoţi pe fostul premier la Poliţie.

"În câteva minute domnul Adrian Năstase va merge cu mine", a spus Cazacu.

Fostul premier a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită, iar soţia sa, Dana, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Zambaccian.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată şi la trei ani de închisoare pentru şantaj. Instanţa a dispus contopirea pedepselor, urmând ca Adrian Năstase să o execute pe cea mai grea, de patru ani de închisoare.

Instanţa l-a mai condamnat pe Adrian Năstase la cinci ani interzicerea unor drepturi, după executarea pedepsei cu închisoarea, respectiv: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Dana Năstase a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru "participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală", instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de opt ani.