Reacţia lui Adrian Năstase după condamnarea la închisoare: Pedeapsa este îngrozitoare, "o răzbunare murdară"

Autor: Cristian Fierbinţeanu 06.01.2014

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, luni, la plecarea de la Secţia 2 de Poliţie, că pedeapsa în cazul său este "îngrozitoare", "extrem de injustă", fiind "o răzbunare murdară".

Întrebat cum comentează decizia justiţiei, Năstase a declarat, la ieşirea din Secţia 2, vizibil afectat: "Îngrozitoare, după părerea mea, extrem, extrem de injustă, o răzbunare murdară. Ce pot să spun mai mult?".

Fostul premier a ieşit din secţie însoţit de politişti, încătuşat, şi s-a urcat într-o maşină, cu care urmează să fie dus la penitenciar.

Fostul premier Adrian Năstase, condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian, va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.

Fostul premier a fost acuzat în acest caz că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

În 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, tot de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii". El a fost încarcerat în 26 iunie 2012 şi pus în libertate la 18 martie 2013, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată.