Managementul Siveco a răscumpărat acţiunile fondurilor

Autor: Adrian Seceleanu 06.01.2014

Managementul Siveco, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de soft­ware - cu afaceri de 70 mil. euro în 2012, a finalizat anul trecut una dintre cele mai surprinzătoare tranzacţii din IT: răscumpărarea unui pachet de 32,5% din acţiunile firmei de la fondurile de investiţii Intel Capital şi Enter­prise Investors, potrivit unor documente publicate pe Arhiva de Ga­ranţii Reale Mobiliare şi a structurii actualizate a acţionariatului de la Regis­trul Comerţului.

ZF a scris în premieră despre negocierile dintre fondatorii Siveco şi cele două fonduri de investiţii în luna octombrie a anului trecut.

Managementul Siveco a cumpărat acţiunile celor două fonduri de inves­tiţii printr-o companie înfiinţată anul trecut, denumită Siveco Internaţional, care a obţinut o finanţare de 14,7 mil. dolari de la Raiffeisen Bank.

Finanţarea a fost garantată cu active de 17 mil. euro - acţiuni la compania de software şi venituri ale celor cinci membri ai echipei de management implicaţi în tranzacţie: Irina Socol - CEO al Siveco România şi soţul său Ale­xandru Rădăşanu (vicepreşedinte al Siveco) şi Florin Ilia, Aurora Crusti şi Daniela Bichir, potrivit documentelor de la Arhiva de Garanţii Mobiliare, care fac referire la contractul de vânzare-cumpărare al acţiunilor.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.