Companiile aeriene arabe Qatar Airways şi Etihad recrutează din România

Autor: Mirabela Tiron 16.01.2014

Compania aeriană Etihad Airways din emiratul Abu Dhabi va recruta personal de bord (însoţitoare de bord) din România (Bucureşti), în perioada 19-21 ianuarie, potrivit datelor publicate pe site-ul companiei. Operatorul mai face angajări în Barcelona, Abu Dhabi, Tunisia şi Maroc.

Candidaţii trebuie să aibă minim de 21 de ani, să fie fluenţi în limba engleză (a doua limbă reprezintă un avantaj), să ştie să înoate, abilităţi de comunicare şi fizic plăcut, să fie absolvenţi de liceu, să nu aibă tatuaje la vedere sau piercing-uri şi să ajungă la 210 centimetri cu mâinile ridicate. Candidaţii trebuie să depună CV-urile online iar cei selectaţi vor fi chemaţi la interviu.

Salariul unei însoţitoare de bord care lucrează pentru o companie din România începe de la 600-700 de euro, în timp ce în străinătate ajunge şi la 3.000 de euro.

Şi compania aeriană Qatar Airways va recruta angajaţi români luna aceasta.

Compania scrie pe site-ul propriu că targetează candidaţi cu experienţă în industria ospitalităiiţii şi a relaţiilor cu clienţii. CV-ul candidatului  trebui să includă detalii legate de experienţa profesională, prezentarea trainingurilor relevante şi o fotografie tip paşaport. Candidaţii trebuie să aplice online pe site-ul companiei aeriene.

 Angajaţii trebuie  să se mute la Doha, în Qatar.

Qatar Airways, cu 15 milioane de pasageri la nivel internaţional şi afaceri de circa 6,5 miliarde de dolari (4,8 mld. euro), a intrat pe piaţa românească în ianuarie 2011 cu patru zboruri zboruri pe ruta Bucureşti-Doha. Anul trecut compania a ajuns la cinci curse pe săptămână.