Băsescu i-a propus lui Van Rompuy intrarea României în Schengen în etape anul acesta

Autor: Andi Manciu 16.01.2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, după întâlnirea cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, că a propus, în discuţia cu acesta, ca România să înceapă procesul de intrare în Schengen "în etape, cum s-a stabilit".



"Un subiect extrem de important a fost legat de Schengen. Propun ca obiectiv ca anul ăsta să se întâmple ceva, adică să începem procesul de intrare în Schengen, chiar aşa, în etape, cum a fost stabilit", a spus preşedintele.

El a fost întrebat dacă a primit un răspuns favorabil din partea preşedintelui Consiliului European în problematica Schengen.

"Ştiţi că nu dânsul este problema, dar să facem o politică împreună ca până la sfârşitul anului să se întâmple ceva. Nu putem să împiedicăm de fiecare dată ori de declaraţii, ori de idei ale grupurilor din Parlament", a răspuns şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, joi, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, la cererea părţii române, temele de discuţie fiind priorităţile României în UE în 2014, asocierea Republicii Moldova la UE şi aderarea României la Schengen.