Investiţie majoră în România: 2.500 de noi locuri de muncă în noile fabrici de componente auto ale Lear şi TRW Automotive

Autor: Bogdan Alecu 20.01.2014

Producătorul american de componente auto, TRW Automotive Holdings, are în plan deschiderea unei noi fabrici de airbaguri la Roman în România pentru a anticipa creşterea de sisteme pasive de siguranţă, potrivit publicaţiei Automotive News.

“Până în 2018 ne aşteptăm la o cerere de încă 12 milioane de airbaguri. Noua fabrică va susţine celelalte facilităţi de producţie ale companiei la nivel european”, a declarat Frank Mueller, vicepreşedintele companiei.

Noua fabrică va angaja 400 de oameni în acest an, număr care va creşte la 1.000 până în 2017.

Prima fabrică a TRW a fost deschisă în România în 2004 la Timişoara, unde sunt produse volane îmbrăcate în piele. O altă fabrică de acest tip a fost deschisă la Baia Mare în ianuarie 2012. Alte fabrici ale companiei mai sunt pe plan local la Oraviţa, Lupeni şi Marghita.

Lear Corp, un alt producător de componente auto, va deschide luna aceasta la Iaşi o nouă fabrică de scaune auto, unde va angaja 1.500 de noi salariaţi, în cea de-a patra cea mai mare fabrică a sa din România.