Şeful Teamnet, firma care a livrat STS softul de localizare a apelurilor la 112, în decembrie 2013 la ZF Live: Noi am realizat partea software care reuşeşte să localizeze fiecare apel în 5 secunde. VIDEO

Ziarul Financiar 21.01.2014
 

 



Teamnet, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT&C de pe piaţa locală, cu afaceri de 53 de milioane de euro în 2012, este compania care a furnizat Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) - operatorul serviciului 112 - soluţia software care permite localizarea pe hartă a apelurilor de urgenţă, a declarat anul trecut în cadrul emisiunii ZF Live Bogdan Padiu, director general şi acţionar majoritar al grupului.

În cadrul emisiunii, Padiu a spus că acesta este unul dintre cele mai importante proiecte realizate de companie în România, şi că softul livrat de STS ar permite localizarea în cinci secunde a oricărui apel.

“Am mai făcut şi proiectul de management al centrului unic de tratare al urgenţelor 112, sistem care procesează în fiecare lună peste 1,4 milioane de apeluri. Noi am realizat partea software şi de localizare GIS pe hartă, parte care reuşeşte ca în 5 secunde să localizeze fiecare apel”, a declarat Padiu.

La acea dată, Padiu afirma că rapiditatea localizării apelurilor pe hartă este unul din beneficiile majore ale softului livrat de companie către STS.

Cine este directorul general al Teamnet, firma care a livrat STS softul de localizare a apelurilor 112

“Localizarea apelurilor în cinci secunde este unul din principalele beneficii (ale sistemului) pentru că în acest domeniu al situaţiilor de urgenţă diferenţa între viaţă şi moarte se măsoară în secunde uneori”, afirma Padiu.

Grupul Teamnet, care este format din patru companii specializate în integrarea de soluţii IT&C, tehnologie medicală, automatizare de sisteme şi cloud, a fost înfiinţat de antreprenorul Sebastian Ghiţă - în prezent deputat din partea PSD -, ca parte a grupului de firme Asesoft.

Ghiţă a anunţat în luna august a anului 2012 că şi-a vândut toate acţiunile deţinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet. În prezent, Bogdan Padiu este acţionarul majoritar al companiei.

Compania Teamnet International a avut în 2012 o cifră de afaceri de 53 mil. euro şi un profit net de 3,6 mil. euro.

Înregistrarea emisiunii ZF Live cu declaraţiile lui Bogdan Padiu despre softul de localizare a apelurilor 

 

Niciun răspuns momentan de la Teamnet

Contactaţi de ZF pentru a oferi detalii în legătură cu cazul avionului prăbuşit ieri, şi care a fost localizat după câteva ore de la prăbuşire, reprezentanţi ai companiei Teamnet au precizat că firma va transmite în cursul acestei zile informaţii despre acest subiect.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.

În avion se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, o studenta şi doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral, a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Victor Zota, coordonator de transplant.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de localnici după căutări de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţi Apuseni şi localnici.

Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi şi traumatisme, au fost internate la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj, ultimii doi răniţi fiind aduşi la UPU Cluj marţi dimineaţă, în jurul orei 4.30.

"În serviciul de Primiri Urgenţe au fost aduse cinci victime, conştiente toate, stabile hemodinamic şi respirator. Una prezintă fractură de bazin, fractură de femur pe stânga, un traumatism toracic, a fost internată pe terapie intensivă. A doua venită tot cu maşina de victime multiple prezintă un traumatism cranio-cerebral minor, o contuzie cervicală, un traumatism toracic şi de bazin, a mers tot pe terapie intesivă. A treia victimă prezintă un traumatism de coloană, cu fractură de coloană dorsală D10 şi cu un traumatism toracic cu fractură de coaste. A patra victimă prezintă un traumatism cranian, traumatism de coloană cervicală şi coloană dorso-lombară şi asociat prezintă un traumatism de gleznă dreaptă cu plagă. A cincea victimă prezintă un traumatism de coloană dorso-lombară cu hematom la nivelul bazinului. Toţi vor fi internaţi pe Terapie Intenivă," preciza şeful UPU Cluj-Napoca, Adela Golea.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca au anunţat, marţi dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că toate cele cinci victime ale accidentului aviatic, aflate la terapie intensivă, sunt conştiente şi stabilizate hemodinamic şi respirator.