Teamnet va furniza Agenţiei de Cadastru servicii de digitalizare a cărţilor funciare pentru aproape 50 de milioane de euro

Autor: Adrian Dumitrache 21.01.2014

Teamnet International va furniza Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară servicii de digitalizare a cărţilor funciare din 9 judeţe, contractul ridicându-se la 212,4 milioane lei, TVA inclusă (46,9 milioane euro) în patru ani, oferta fiind cu 1 ban sub valoarea estimată de instituţie

La licitaţie au mai depus oferte UTI Grup şi Romanian Soft Company.

Oferta Teamnet International a fost depusă în consorţiu cu XOR IT Systems şi Free Dreams, precum şi Star Storage şi Intrasoft Internaţional, conform datelor www.e-licitatie.ro.

Contractul, care include trei loturi, presupune crearea unei baze de date digitale din cărţile funciare pe hârtie ce există la oficiile ANCPI din judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş-Severin, Harghita, Mureş şi Timiş.

Pentru primul lot, Teamnet International a depus o ofertă de 57.838.671,91 lei, fără TVA, cu 1 ban mai redusă decât valoarea estimată de ANCPI pentru acesta.

În cazul celorlalte două loturi, ofertele Teamnet International au fost identice cu valoarea estimată de ANCPI, respectiv 55.844.330,42 lei ( fără TVA) pentru lotul 2 şi 57.609.150,32 lei (fãrã TVA) pentru lotul 3.

"În urma licitaţiei, ANCPI va obţine un acces facil la informaţiile legate de proprietate (informaţii conţinute în cărţile funciare) pentru personalul din cadrul fiecărui oficiu al ANCPI, conservarea informaţiilor conţinute în cărţile funciare aflate în acest moment pe suport hârtie, care se degradează continuu datorită consultării directe, precum şi utilizarea la adevărata valoare a aplicaţiilor software folosite în cadrul oficiilor şi birourilor teritoriale ale ANCPI prin încărcarea datelor digitale rezultate în urma procesului de conversie în baza de date existentă", se arată în caietul de sarcini.

Contractul va fi finanţat din fonduri de la bugetul de stat şi presupune digitalizarea unui număr de aproximativ 46 milioane de cărţi funciare.

ANCPI a fost înfiinţată în 2004 prin reorganizarea Oficiului Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie şi funcţionează sub autoritatea Secretariatului General al Guvernului.

Teamnet International Ploieşti (judeţul Prahova) a fost înfiinţată în 2001, are peste 260 de angajaţi şi este un furnizor de soluţii IT şi sisteme informatice pentru companii.

Conform Registrului Comerţului, acţionarii societăţii sunt Fintech Investment Ltd (Marea Britanie) - 49,91%, TNI Stock Invest SRL - 2,57%, Radu-Bogdan Nedelcu - 8,75%, Ion-Ovidiu Traşcu -8,75%, Bogdan Padiu - 15,81%, George-Mihail Stan - 8,75%, Bogdan-Nicolae Cucoşel - 0,16%, Dumitru-Marius Popa - 0,16%, Delia-Roxana Albu - 0,16%, Ana-Maria Doană - 0,16%, Laura-Mihaela Jugănaru - 0,16%, Roxana Avramescu - 0,16%, Diana Vasile - 0,25%, Silviu-Daniel Tătaru - 0,25%, Lucian Nănău - 2% şi Florin Hoinărescu - 2%.

În 2012, afacerile firmei au crescut la 235,7 milioane de lei, de la 148,6 milioane de lei în urmă cu un an.

Teamnet a fost înfiinţată de deputatul PSD şi omul de afaceri Sebastian Ghiţă, ca parte a grupului de firme Asesoft, alături de Iulian Stanciu.

Ghiţă a anunţat în luna august a anului 2012 că şi-a vândut toate acţiunile deţinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.

În luna octombrie 2013, consorţiul format din Open Gov, Trend Import-Export şi Teamnet International a câştigat licitaţia pentru introducerea unui sistem online de plată la ANCPI.

Open Gov, liderul asocierii, a fost înfiinţată în anul 2011 şi are ca obiect "alte activităţi de servicii privind tehnologia informaţiei", conform datelor Registrului Comerţului.

În 2012, afacerile firmei au crescut de peste 11 ori, la 4,7 milioane de lei, iar numărul angajaţilor s-a dublat, la 18.

Open Gov este controlată de Megaxia Enterprises Ltd (Marea Britanie) - 90%) şi Mihai Călin Coşar, cetăţean român - 10%.

În cadrul ofertei pentru sistemul online, Teamnet International a avut calitatea de terţ susţinător.

În decembrie 2013, directorul general al grupului de firme Teamnet, Bogdan Padiu, a anunţat că obiectivul managementului este atingerea unei cifre de afaceri de 100 de milioane de euro în 2016 şi reducerea ponderii comenzilor statului de la 80% la 70% în următorii ani.

"Statul plăteşte greu, dar plăteşte", spunea Padiu într-o conferinţă din 11 decembrie 2013.

Grupul Teamnet include Teamnet International - integrare IT&C, Teamnet Daedalus - furnizor de tehnologie medicală, un joint venture cu compania Daedalus din Italia, Teamnet Engineering - furnizor de soluţii de automatizare a sistemelor de management al deşeurilor, a apelor uzate - şi Teamnet Ymens - furnizor de soluţii cloud.