Directorul general al Vodafone România a fost numit CEO la Vodafone Australia

Autor: Vlad Popescu 24.01.2014

Directorul general al Vodafone România, Inaki Berroeta, va prelua la 1 martie funcţia de CEO al Vodafone Hutchison Australia, divizia australiană a grupului britanic de telecomunicaţii.

Inaki Berroeta este CEO al Vodafone România din decembrie 2010, iar compania nu a anunţat încă un succesor.

Actualul director general al Vodafone Australia, Bill Morrow, al cărui mandat se va încheia la finele lunii februarie, a declarat într-un comunicat al companiei că experienţa internaţională a lui Berroeta şi "pasiunea sa pentru familia Vodafone" vor asigura tranziţia în bune condiţii şi evoluţia companiei în continuare.

Divizia australiană a operatorului este aproape de finalizarea unui plan de revenire derulat pe parcursul a trei ani.

Morrow este considerat un expert în revitalizarea companiilor aflate în dificultate şi a fost adus la Vodafone Australia după ce divizia a întâmpinat o serie de probleme cu reţeaua şi a pierdut peste un milion de clienţi, potrivit presei australiene.

Începând din martie, el va prelua conducerea NBN Co, compania care construieşte reţeaua naţională de broadband din Australia, cel mai mare proiect de infrastructură derulat vreodată în ţară, afectat de întârzieri, probleme cu contractorii şi un scandal privind deşeurile de azbest, notează publicaţia The Australian.

Înainte de a veni în România, Berroeta a fost director general al Vodafone Malta începând din 2007, ocupând anterior diverse funcţii în industria telecom la Vodafone Spania, Global Star USA, AirTouch International (SUA), Airtel Movil (Spania) şi Keon (Spania şi SUA).

El este unul dintre primii angajaţi ai companiei care urma să devină Vodafone, alăturându-se echipei în anul 1995, când Vodafone Spania era încă Airtel Movil.

Divizia din Australia a operatorului este un joint venture între Vodafone şi grupul Hutchison.

Vodafone România este parte a grupului britanic Vodafone şi al doilea operator de telefonie mobilă de pe piaţa românească după cifra de afaceri şi numărul de clienţi.

Vodafone România a înregistrat în anul fiscal 2012-2013 venituri totale de 769 milioane euro şi un profit EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări) de 276 milioane euro.