COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol: Cele trei autostrăzi şi 26 de drumuri naţionale sunt închise. Zboruri şi trenuri anulate

Autor: Mediafax 26.01.2014

Cele trei autostrăzi şi 26 de drumuri naţionale sunt închise la această oră, potrivit ultimei informări a Centrului Infotrafic, din cadrul Poliţiei Române. Şoferilor li se recomandă că, în cazul în care călătoriile cu automobilul nu sunt absolut necesare, să nu pornească la drum.

Dacă însă deplasările nu pot fi amânate, o condiţie obligatorie pentru a le efectua este echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil,
sistem de climatizare - dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi ca înaintea începerii deplasării să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată.

Duminică dimineaţă, cinci localităţi sunt parţial fără curent electric - Năieni, Mărăcineni, Ruşeţu, Ţinteşti, Scorţoasa şi 11 sunt afectate total, respectiv Amaru, Blăjani, Căneşti, Chiliile, Glodeanu Sărat, C.A. Rosetti, Luciu, Largu, Poşta Cîlnău, Verneşti, Zărneşti. În total, peste 10.000 de consumatori nu au curent electric în gospodării, mulţi încă din cursul zilei de sâmbătă, de circa 24 de ore.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, mai multe intervenţii de salvare a oamenilor din nămeţi au fost finalizate cu bine, după multe ore de încercări. Astfel, cei doi pacienţi ce necesitau dializă şi care se aflau în salvarea BGS au ajuns în sfârşit l spital după ce au fost preluaţi de o şenilată. Misiunea a început sâmbătă după-amiază şi s-a finalizat duminică, după miezul nopţii. De asemenea, ambulanţa cu asistent medical şi conducător auto, de la substaţia Mihăileşti, care a rămas blocată în nămeţi a fost deblocată cu ajutorul jandarmilor.

Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro