Armata a intervenit în sprijinul populaţiei afectate de viscol pe autorstrăzile A1, A2, drumuri judeţene şi naţionale

Ziarul Financiar 26.01.2014

Militarii intervin, duminică, pe tronsoane ale autostrăzilor A1 şi A2 şi pe drumuri judeţene şi naţionale în judele Vâlcea, Buzău, Prahova şi Brăila, iar în prezent participă la mai multe intervenţii, între care şi una pentru evacuarea unei gravide în localitatea buzoiană Robeasca.



Conform MApN, aproape 300 de militari ai Ministerului Apărării Naţionale, cu 35 de mijloace tehnice, au executat, în ultimele 24 de ore, 14 misiuni de intervenţie în sprijinul populaţiei afectate de zăpadă şi viscol.

La solicitarea prefecturii Brăila, militarii Diviziei 2 Infanterie au participat la căutarea persoanelor dispărute din localitatea Găiseanca, salvând cele două persoane.

Militarii intervin la deblocarea traficului pe tronsoane ale autostrăzilor A1 şi A2 şi degajarea zăpezii de pe drumurile judeţene şi naţionale în judeţele Vâlcea, Buzău, Prahova şi Brăila.

În judeţul Buzău, localitatea Movila Banului, militarii au intervenit la evacuarea unei gravide, care a şi născut, a unei persoane rănite şi a unor lucrători CNADNR, în localitatea Florica.

În prezent, sunt în derulare 4 intervenţii la care participă peste 40 militari cu 6 mijloace tehnice, dintre care o intervenţie în localitatea Robeasca, judeţul Buzău, pentru evacuarea-salvarea unei persoane însărcinate.

De asemenea, 50 de militari cu 5 camioane încărcate cu alimente şi apă au plecat spre localităţile Sălciile şi Boldeşti Grădiştea din judeţul Prahova.