Napochim cere 6 milioane de lei de la acţionari ca să îşi acopere pierderile din ultimii ani

Autor: Roxana Pricop 27.01.2014

Producătorul de mase plastice Napochim din Cluj-Napoca (simbol bursier NACH) vrea să îşi majoreze capitalul cu 7,8 mil. lei, prin conversia în acţiuni a unor creanţe de 1,7 mil. lei şi prin aport de numerar de la acţionari de 6,16 mil. lei. Majorarea de capital are loc în vederea creşterii capitalului de lucru şi a scăderii gradului de îndatorare a firmei, potrivit oficialilor companiei.

Broker Cluj, care deţine 12,75% din companie, vrea să convertească în acţiuni creanţe către societate de 1 mil. lei, iar AX Perpetum Impex şi firma Consultanţă Andrei & Andrei, deţinută de Andrei Cionca, unul dintre fondatorii casei de insolvenţă Transilvania, vor să schimbe creanţe de 400.000 lei şi 270.000 lei în acţiuni Napochim.

Printre acţionarii Napochim se mai numără Anton Ionescu, unul dintre cei mai mari acţionari ai Broker Cluj, cu 10,25% din acţiunile firmei, şi Gabriel Goia, director de investiţii la BT Asset Management cu aproape 10% din companie. Napochim a încheiat ultimii trei ani cu pierderi şi cu afaceri în scădere. Pe bursă, compania are o capitalizare de 7,84 mil. lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.01.2014