Daimler va produce la Sebeş cele mai avansate cutii de viteze

Autor: Bogdan Alecu 27.01.2014

Star Transmission, divizia grupului Daimler, care mai deţine şi marca Mercedes-Benz, va produce în uzina din Sebeş, judeţul Alba, cele mai avansate cutii de viteze ce vor echipa limuzinele de lux ale brandului precum E-Klasse sau S-Klasse.

„Vor exista automobile de top ale Mercedes-Benz care vor avea cutii de viteze fabricate în România. Vor exista transmisii cu tehnologie de ultimă oră produse aici şi le vom regăsi pe limuzinele mărcii“, a spus Boris Billich. directorul general al Mercedes-Benz Româ­nia. Între Mercedes-Benz România şi Star Transmission există colaborare în prezent, în special în ceea ce priveşte pregătirea viitorilor angajaţi, cele două fiind două entităţi juridice separate, dar care sunt parte a aceluiaşi grup.

„În aprilie vom fi şi noi prezenţi la deschiderea noii fabrici de la Sebeş.“

În aprilie anul trecut Daimler a anun­ţat că va investi 300 milioane de euro în Ro­mânia, proiect care creează peste 500 de locuri de muncă în Sebeş, oraşul din judeţul Alba în care şomajul este sub 3%, iar investiţiile companiilor locale şi multinaţionale ajung la un miliard de euro.

Citiţi in continuare pe ZF Corporate :

- informaţii suplimentare despre Star Assem­bly

- opinia lui Boris Billich despre evoluţia economiei româneşti şi a sectorului industrial

- statistici despre piaţa auto locală

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.