Remus Vulpescu, numit provizoriu în CA la Transgaz

Autor: Stefan Musgociu 28.01.2014

Reprezentantul Fondului Proprietatea în Consiliul de Administraţie (CA) al Transgaz (TGN) Nicolae Vlad Neacşu a demisionat după ce fondul a ieşit în decembrie din acţionariatul companiei. Pe locul rămas vacant a fost numit administrator provizoriu Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului finanţelor publice.

„Începând cu data de 24.01.2014 domnul Vulpescu Dumitru-Remus a renunţat la calitatea de reprezentant al statului în adunarea generală a Acţionarilor Transgaz acordată prin ordinul viceprim-ministrului, ministrul finanţelorpPublice, n.r.728/28.05.2013“, se arată într-un comunicat transmis luni-seară de Transgaz Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Neacşu a fost ales membru în CA al Transgaz în luna iulie a anului trecut.

WikiZF: Profilul companiei Transgaz

Ulterior, în prima parte a lunii decembrie, Fondul Proprietatea a vândut, printr-un plasament privat, tot pachetul de acţiuni deţinut la Transgaz, pentru 303,51 milioane lei (68,2 milioane euro). Statul deţine 58,5% din acţiunile Transgaz, prin Ministerul Finanţelor Publice, restul titlurilor fiind în portofoliile altor investitori. Acţiunile Transgaz au încheiat şedinţa bursieră de luni în scădere cu 1,34%, la 183,5 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei naţionale de transport al gazelor naturale este de 2,16 mld. lei (475,9 mil. euro).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.01.2014