Aeroportul Cluj va accesa un credit de 50 de milioane lei pentru lucrările la pista de 2.200 metri

Autori: Adina Oşan , Vasile Magradean 30.01.2014

Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca va accesa un credit intern în valoare de 50 de milioane de lei, garantat de Consiliul Judeţean Cluj, în vederea achitării lucrărilor executate la pista de 2.200 de metri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" Cluj, David Ciceo, a declarat, joi, în şedinţa Consiliului Judeţean Cluj, că termenul pe care va fi luat creditul va fi de 20 de ani.

"Pentru asigurarea finanţării lucrărilor de investiţii ale aeroportului, în vederea achitării lucrărilor executate la pista de 2.200 de metri, etapa I a pistei de 3.500 de metri, intenţionăm accesarea unui credit intern rambursabil în valoare de 50 de milioane de lei, pe termen de 20 ani, cu o perioadă de graţie de doi ani, garantat de Consiliul Judeţean Cluj", a spus Ciceo.

Potrivit acestuia, investiţia în pista de 2.200 de metri a început în anul 2011 şi s-a finalizat în 2013, cu scadenţe de plată în 31 decembrie 2014 şi 31 martie 2015.

"Valoarea lucrărilor contractate până în prezent este de 183,5 milioane de lei, fără TVA, din care până în prezent s-au achitat 101,1 milioane de lei. Pentru anul 2014 din bugetul judeţului este prevăzută suma de 30 de milioane de lei, iar suma de 50 de milioane de lei se acoperă din creditul pe care aeroportul îl va contracta", a explicat Ciceo.

Potrivit acestuia, Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" Cluj mai are contractate credite pentru finanţarea unor obiective de investiţii, cum sunt Terminal Sosiri Pasageri şi Sistem de control de securitate integrat multi-level pe cinci nivele şi echipamente de control de securitate aeronautică, astfel încât fără garantarea creditului din partea CJ Cluj, instituţia nu va putea accesa niciun alt credit.