Un student din Bucureşti s-a săturat să aştepte după autorităţi şi a început să deszăpezească singur trotuarele capitalei. VIDEO

Autor: Pro TV 03.02.2014

Se numeste Iulian, este student la filosofie si merita toata admiratia. A ales sa nu se mai planga de faptul ca trotuarele Bucurestiului sunt inzapezite si sa nu mai astepte la infinit o solutie de la altii, scrie Pro TV.

Cu o lopata, care se strica deseori, a trecut la treaba. I-a venit ideea in ziua in care n-a mai putut ajunge la metrou, din cauza nametilor din jurul statiei. Acum incurajeaza oamenii pe Facebook sa ii spuna unde sunt zonele cu mari probleme, dar si sa i se alature.

"Iulian deszapezeste Bucurestiul" nu este doar o pagina de like-uri, ci si un apel la simtul nostru civic. La care prea putini raspund.
"Aceasta deszapezire este un protest", scrie Iulian pe pagina sa de Facebook - un spatiu in care posteaza zilnic fotografii cu locurile pe care le-a mai deszapezit sau cere o mana de ajutor.

Daca nu pentru munca, macar pentru a-i aduce un cui nou pentru lopata franta.


"Am facut pagina de Facebook si apoi a inceput sa fie un fel de protest. Fata de ce? Indiferenta oamenilor si a mentalitatii ca daca altii nu-si fac treaba trebui sa stam in casa si sa ne plangem de mila. Da, sunt oameni platiti, dar nu strica sa le dam o lectie prin asta", a spus Iulian Pralea.


Iulian a curatat in ultimele zile podul de la Grozavesti, o strada din Valea Cascadelor si alte cateva din zona Operei si Casei Radio. Astazi a ajuns la spitalul Elias.


"Eu la inceput am facut-o pentru mine, apoi pentru ceilalti. Daca cureti un trotuar cand mergi la magazin pentru tine, il cureti pentru tot blocul, pentru toata strada. Asta e toata ideea", considera studentul.

Citiţi mai mult pe www.stirileprotv.ro