Cel mai puternic executiv din România, la ZF Power Summit 2014

Autor: Roxana Petrescu 05.02.2014

Mariana Gheorghe, directorul general executiv al Petrom, cea mai mare companie locală, va participa la ZF Power Summit 2014, evenimentul care-i va aduce la început de an pe cei mai importanţi manageri din energie alături de autorităţile statului pentru o dezbatere despre tendinţele şi provocările sectorului energetic.

Mariana Gheorghe a preluat frâiele Petrom în vara anului 2006. Atunci profitul Petrom a fost de 648 de milioane de euro, iar afacerile ajungeau la 3 miliarde de euro, pentru ca în primele nouă luni din 2013 câştigul net consolidat al companiei să ajungă la 833 mil. euro, iar afacerile la 4,1 mld. euro. Astfel, producătorul de petrol şi gaze are toate şansele să termine anul 2013 cu un profit istoric de un miliard de euro.  

Anul acesta, Petrom alături de partenerul său ExxonMobil vor merge mai departe cu explorările din Marea Neagră, dar investiţiile celor două companii vor depinde de regimul de redevenţe pe care-l va adopta statul român. Piaţa petrolieră este în continuare sub presiune din cauza cererii care refuză să crească, în timp ce preţurile se menţin aproximativ constante.

Ce politică de investiţii va avea Petrom anul acesta şi cum vede piaţa petrolieră cel mai puternic executiv din România? Ce rol poate juca România în regiune prin gazele din Marea Neagră şi cât ar putea să coste un baril de petrol sau un litru de benzină la finalul acestui an? Aflaţi răspunsurile pe 25-26 februarie, la o nouă ediţie a ZF Power Summit.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.02.2014