"Apple ar trebui să facă un telefon cu Android" - declaraţie uluitoare a unuia dintre fondatori

Autor: Radu Racu 06.02.2014
Steve Wozniak(foto), unul dintre fondatorii companiei Apple, afirmă într-un interviu pentru revista Wired că producătorul iPhone-ului ar putea dezvolta un model care să funcţioneze cu sistemul de operare rival Android.
 
Wozniak este unul dintre fondatorii Apple, alături de Steve Jobs şi Ron Wayne, însă în prezent nu are nicio funcţie de decizie în cadrul grupului.
 
"Nu există niciun motiv pentru care Apple să nu poată lua în considerare Android ca o piaţă secundară. Am putea concura foarte bine acolo. Consumatorii apreciază designul elegant şi aspectul stilat al produselor noastre, în comparaţie cu alte oferte Android. Am putea juca în două arene în acelaşi timp", a spus Wozniak pentru Wired.
 
Wozniak, prietenul din adolescenţă al lui Steve Jobs,  nu a excelat niciodată la decizii manageriale însă este considerat un inginer genial, care a stat în spatele celor mai multe inovaţii tehnologice lansate de Apple. Afirmaţia sa este însă cel puţin şocantă, având în vedere rivalitatea dintre Apple şi Androidul dezvoltat de Google, precum şi adversitatea pe care regretatul Steve Jobs o manifestase pe timpul vieţii faţă de rivali.