Un producător belgian de textile cu afaceri de 1,4 mld. euro îşi face fabrică de 20.000 mp la Ploieşti

Autori: Cristina Roşca , Cristi Moga , Andreea Neferu 09.02.2014

Grupul belgian Allinso, care de­ţine în România parcul logistic Ploieşti WestPark din co­muna Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, va construi o fabrică şi un depozit de 20.000 de metri pătraţi în cadrul proiectului pentru producătorul belgian de co­voare şi perdele Beaulieu Inter­na­tional Group.

„În două săptămâni vom finaliza o facilitate de producţie de 20.000 mp pe care o vom închiria către grupul Beaulieu Inter­na­tional Group. Compania va produce aici tapiţerie pentru mobilă“, spune Ivan Lakere, CEO al Allinso.

Potrivit estimărilor ZF, uni­ta­tea de producţie şi depo­zitul vor necesita o investiţie de circa 10 mili. euro, lucrările urmând a fi realizate pe parcursul acestui an. În cadrul Ploieşti West Park mai sunt în prezent depo­zitele logistice ale giganţilor Unilever (bunuri de larg consum) şi British Ame­rican Tobacco (ţigări) şi fabrica gru­pului american Lufkin, cum­părat anul trecut de General Electric. Parcul, dezvoltat de belgienii de la Allinso împreună cu omul de afaceri Petrică Uşurelu, este unul dintre cele mai importante din ţară, ocupând o suprafaţă de peste 250 de hectare.