Cartuşul antistres: unde poţi să tragi cu pistolul în Bucureşti, la poligon

Autor: Pro Sport 09.02.2014

Din ediţia de mâine a săptămânalului Pro Sport, distribuit exclusiv cu Ziarul Financiar, puteţi afla unde şi cât costă să practicaţi tirul cu arme de foc sau neletale, în Capitală.

Pornit în urmă cu circa 4 ani, în urma unei investiţii de 400.000 de euro, centrul de tir indoor al UTI pune la dispoziţia clienţilor o gamă largă de arme, de la puştile folosite de Jandarmeria franceză la arme de epocă.

Tirul a redevenit un sport popular în România după medalia de aur ob­ţinută de Alin Mol­doveanu la Jo­curile Olimpice de la Londra, în 2012. Cu 5 ani mai devreme, managementul UTI, un grup de firme specializate în servicii de securitate, prospectase piaţa şi descoperise că 60.000 de persoane deţineau arme letale şi neletale în România. Aşa s-a născut poligonul indoor, singurul de acest fel din ţară, situat pe Şoseaua Olteniţei.

„Vin foarte mulţi oameni de afaceri care doresc să se relaxeze aici. Am observat că după o zi încărcată de muncă, un manager care vine şi trage cu arma pleacă mult mai destins. Avem printre clienţi şi oameni de televiziune“, spune Nicolae Tănase, directorul complexului, care a dezvăluit că, acum două luni, printre vizitatori s-a numărat şi actorul american Steven Seagal, venit în România pentru o filmare: „Trage foarte bine“.

Până în 2010, la poligon puteau intra numai posesorii de portarmă. După schimbarea Legii 295 privind regimul armelor şi muniţiilor, acum tirul poate fi practicat de orice persoană cu vârsta minimă peste 18 ani, indiferent de sex.

Citiţi mai multe în ediţia de mâine a săptămânalului Pro Sport

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.02.2014