Incertitudine pe bursa americană, înaintea raportului Fed din Congres

Autor: Marius Oncu 10.02.2014

Bursa din Statele Unite a deschis indecis şedinţa de tranzacţionare de luni, înainte ca preşedintele Rezervei Federale (Fed), Janet Yellen, să prezinte marţi, în Camera Reprezentanţilor, un raport asupra politicii monetare a băncii centrale americane.

 



Indicii S&P 500 şi Dow Jones au deschis indecis, iar Nasdaq a crescut cu 0,2%.

"Yellen va indica, la prezentarea raportului în Camera Reprezentanţilo, că economia rămâne fragilă, dar creşte. Politica monetară va rămâne pe cursul actual", a afirmat Kit Juckes, analist la grupul Societe Generale, scrie Bloomberg.

S&P 500 a încheiat săptămâna trecută în creştere, în contextul optimismului că economia este suficient de puternică pentru a rezista reducerii programului de achiziţii de obligaţiuni al Fed, prin care banca centrală sprijină economia.

Fed a încetinit achiziţiile de obligaţiuni de la 85 de miliarde de dolari pe lună la 65 de miliarde de dolari, prin două decizii consecutive de câte 10 miliarde de dolari în decembrie şi ianuarie. Cele trei programe de achiziţii de active financiare derulate de Fed în contextul crizei financiare au susţinut pieţele de capital la nivel global.

Yellen va vorbi despre politica monetară a băncii pentru prima dată de la preluarea postului la 3 februarie.