De ce nu mai pot plăti clienţii Star Taxi cursele cu cardul din aplicaţie

Autor: Ioana Niţă 17.02.2014
Star Taxi şi PayU, cel mai mare procesator de plăţi online cu cardul de pe piaţa locală, au încetat să le mai ofere clienţilor posibilitatea de a-şi plăti cu cardul bancar, prin intermediul aplicaţiei, călătoriile cu taxiul, în condiţiile în care legislaţia nu le permite şoferilor angajaţi la alte companii care folosesc şi Star Taxi să emită documente fiscale care să permită decontarea banilor achitaţi astfel, au precizat pentru ZF reprezentanţii companiilor.
 
Facilitatea de plată cu cardul bancar a călătoriilor realizate prin Star Taxi fusese lansată în aprilie 2013 şi a fost eliminată ulterior din aplicaţie. „Plata cu cardul e o funcţionalitate pe care ne dorim foarte mult să o reactivăm, pentru că are un potenţial enorm.
 
Principala piedică a fost legislaţia în domeniu, care nu e pregătită pentru această modalitate de plată, cel puţin nu în forma pe care ne-o dorim noi la Star Taxi. Piaţa taximetriei din România, şi în special din Bucureşti, este compusă în proporţie de 70% din şoferi angajaţi, care nu pot emite documente fiscale pentru decontarea banilor.
 
Sunt aşteptate cu interes modificări ale Codului fiscal şi ale legii taximetriei care să permită o altfel de abordare a modului de plată a serviciilor de taxi“, a explicat Mădălin Negru, director general al companiei Star Taxi App SRL.
 
Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.02.2014