Dezastrul din turismul balnear românesc se vede în business: Complexul Ocna Sibiului a intrat în faliment, cu datorii de 7,2 mil. euro

Autor: Mirabela Tiron 19.02.2014

Compania Staţiunea Ocna, care administra Complexul Balnear Ocna Sibiului din staţiunea balneoclimaterică cu acelaşi nume, cunoscută pentru apele sărate terapeutice, a intrat în faliment, cu datorii totale de 7,2 milioane de euro, cel mai mare creditor fiind BCR.



„Falimentul a fost deschis în decembrie anul trecut. Compania avea datorii totale de 7,2 milioane de euro, din care către BCR avea datorii (plus dobânzi) de 6,4 milioane de euro, restul către furnizori, creditori chirografari şi bugetul de stat. Nu şi-au mai putut plăti datoriile la scadenţă. Şi efectele crizei au contribuit la această situaţie. Sunt multe astfel de cazuri în această ramură“, a declarat Paul Stan­ciu, reprezentantul companiei Edge Busi­ness Restructuring Advisors, lichi-datorul judiciar al companiei intrate în faliment.

Compania luase un credit de la BCR în urmă cu aproape zece ani pentru dezvoltarea celui de-al doilea hotel din staţiune, Helios. 

Anul trecut, firma Staţiunea Ocna a avut o cifră de afaceri de 3,3 milioane de lei (750.000 de euro) şi pierderi de 981.000 de lei (222.000 euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Complexul este compus din hotelul Helios, cu 52 de camere şi clasificat la patru stele, hotelul Salinas, de trei stele, care are 23 de camere, un restau­rant într-o clădire monument istoric, o piscină şi o bază de tratament de băi calde.