Halep: Voi juca la turneul de la Indian Wells. Accidentarea din Dubai nu e gravă

Autor: Marius Ţone 19.02.2014

Jucătoarea Simona Halep a declarat, miercuri, pe Aeroportul Henri Coandă, că accidentarea la gleznă care a forţat-o să abandoneze în primul tur la Dubai nu este gravă, precizând că nu se pune problema să nu joace la turneul Premier Mandatory de la Indian Wells, programat între 3 şi 16 martie.



"Am ceva probleme, am tendonul imflamat, dar nu este foarte grav. De aceea m-am şi oprit (n.r. - în meciul cu meciul cu Alize Cornet din primul tur de la Dubai) ca să nu agravez situaţia. Momentan o să îmi iau o pauză pentru problema de la tendon şi după aceea mă voi pregăti pentru America. Nu se pune problema să lipsesc, o să joc la aceste turnee (n.r. - Indian Wells şi Miami) pentru că nu am ceva grav, e doar o inflamaţie care va trece. O să fac recuperarea în Bucureşti", a spus Halep la întoarcerea în ţară.

Jucătoarea română a explicat că îi este greu să se acomodeze la turneele din Statele Unite ale Americii, dar în acelaşi timp îi place să joace pe suprafeţele dure pe care se desfăşoară competiţiile de acolo. "Nu m-am gândit încă ce îmi propun pentru Indian Wells, dar eu sper să joc bine. În America mi-a fost greu să joc, mi-e greu să mă adaptez cu mâncarea de acolo, dar eu sper să mă pregătesc foarte bine pentru turneu. Mi-e greu să joc pe suprafaţa de la Paris şi pe cea de la Budapesta. Acolo e o suprafaţă lentă care mă deranjează la glezne, la tendoane. Îmi place mai mult hardul, cum a fost cel de la Doha, şi hardul american", a menţionat sportiva numărul 9 în clasamentul WTA.

Halep, cap de serie numărul 7, a abandonat, marţi, în primul tur al turneului Premier de la Dubai, cu premii de 2 milioane de dolari, la scorul de 1-6, 1-1, al meciului disputat cu franţuzoaica Alize Cornet, locul 26 WTA.

Halep a acuzat probleme la tendonul lui Ahile al piciorului drept. Ea a cerut de două ori time-out medical, o dată la 1-4 şi a doua oară la 1-6. După 39 de minute, românca s-a retras de pe teren, fizioterapeutul WTA recomandându-i ulterior zece zile de pauză.

Acesta a fost primul meci al Simonei Halep după ce duminică a câştigat turneul de categorie Premier 5 de la Doha, cel mai important trofeu din cariera ei de până acum. Şi la Doha, Halep s-a plâns de o inflamaţie a tendonului lui Ahile.