VIDEO. Un fost bancher din Bucureşti, cu experienţă de zece ani, a încercat să ia un credit pentru propria afacere. Ce a aflat de partea cealaltă a baricadei ?

Autor: Cătălina Butan 21.02.2014

După 10 ani în care a lucrat în domeniul bancar la Credit Europe Bank şi Piraeus Bank, Cristian Ştefănescu a deschis primul restaurant Subway în România în Piaţa Victoriei. Acum, Ştefănescu are un nou pariu în mediul de afaceri românesc: o cafenea Gloria Jeans.

Fostul bancher mizează încă o dată pe Piaţa Victoriei, unde lucrează circa 20.000 de corporatişti, deschizând în franciză o cafenea Gloria Jeans. Investiţia în cafenea s-a ridicat la 150.000 de euro, dintre care 85.000 de euro reprezintă un credit de la Garanti Bank..

“A fost foarte complicat ( obţinerea creditului –n.red). Sistemul bancar din prezent este foarte diferit de cel de acum câţiva ani. Dorinţa de a acorda credite pentru astfel de afaceri, deşi este demonstrat peste tot în lume că ele funcţionează, este foarte redusă, chiar dacă ai garanţii de stat, ipoteci, există implicarea acţionarilor. A fost foarte, foarte greu. A durat trei luni să iau creditul cu garanţie de stat”, a spus Ştefănescu la ZF Live. 

Ştefănescu a fost invitat în emisiunea ZF Live de vineri, 21 februarie, unde a discutat despre obstacolele antreprenorilor din România dar şi despre afacerile în franciză.

Urmăriţi aici emisiunea integrală ZF Live, 21 februarie, cu Cristian Ştefănescu.