VIDEO ZF Live. „Unul dintre sfaturile pe care le-aş da unui antreprenor e să implice banca”.Urmăriţi înregistrarea emisiunii de luni, 24 februarie, cu Sebastian Hosu, proprietar Cabana Moţilor

Autor: Octavian Calei 24.02.2014

„Unul dintre sfaturile pe care le-aş da unui antreprenor ar fi să implice banca. E un factor motivator foarte puternic. În momentul în care te simţi dator şi că poţi să pierzi tot, altfel te trezeşti dimineaţa”, a spus Sebastian Hosu, prorietar Cabana Moţilor, el precizând că a rambursat mai mult de jumătate din suma creditului contractat şi că în 2017 va reuşi să-l achite integral.

Invitatul emisiunii ZF Live de luni, 24 februarie, spune că a renunţat la jobul dintr-o multinaţională în ţară şi apoi s-a întors din Canada ca să înfiinţeze o afacere în turism care acum îi aduce câştiguri de 80.000 de euro pe an.

Cu banii obţinuţi din vânzarea unui apartament din Cluj, Hosu a cumpărat cu 35.000 de euro un teren de 5.000 de metri pătraţi în Munţii Apuseni, localitatea Mărişel.

Cabana Moţilor, o pensiune cu 8 camere, restaurant şi living room, a presupus o investiţia totală de 350.000 de euro. Antreprenorul a obţinut o finanţare de 100.000 de euro prin programul SAPARD, 100.000 de euro de la bancă şi restul de la familie şi prieteni.