Farmaciile Dona îşi extind reţeaua din Cluj la şase unitaţi

Autor: Laurentiu Cotu 24.02.2014

Farmaciile Dona, una dintre cele mai extinse reţele locale de farmacii, a deschis cea de-a şasea unitate din Cluj-Napoca. Farmaciile Dona au anunţat anterior că vor să-şi adauge 50 de unităţi noi şi să ajungă în acest fel la 280 de farmacii anul acesta.

‘’Farmaciile Dona lansează o nouă unitate la Cluj-Napoca. Ca abordare strategică, urmărim să asigurăm în primul rând disponibilitatea tratamentelor cu prescripţie medicală şi a celor pentru afecţiunile cronice din piaţă”, se arată într-un comunicat al reţelei.

Dona, care operează o reţea de aproximativ 230 de farmacii şi are peste 1.500 de angajaţi, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de aproximativ 800 mil. lei (180 mil. euro), conform unor informaţii furnizate anterior de companie. Cele mai mari cinci reţele de farmacii de pe piaţa locală - Catena (480 de unităţi), Sensiblu (peste 400), Dona (230), Help Net (peste 150) şi Ropharma (peste 125) controlează aproape 20% din retailul farmaceutic, o piaţă de 2,3 mld. euro anual, şi continuă să se extindă prin achiziţia de licenţe de la micii farmacişti.