Raiffeisen Bank vrea să iasă pe piaţă cu obligaţiuni de 500 mil. lei

Autor: Stefan Musgociu 24.02.2014

Raiffeisen Bank România vrea să împrumute până la 500 de milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitate de maximum cinci ani, suma fiind de peste două ori mai mare faţă de cea obţi­nută anul trecut printr-o operaţiune de acest tip.

Lansarea emisiunii va fi discutată în adunarea generală a acţionarilor (AGA) programată pentru 28 martie, potrivit convocatorului transmis bursei.

Detaliile ofertei vor fi stabilite de directoratul Raiffeisen, iar obligaţiunile ar putea fi listate la bursa din România sau pe o piaţă externă.

Raiffeisen Bank România a atras 225 mil. lei (51 mil. euro) în luna iulie a anului trecut, prin vânzarea de obligaţiuni cu maturitate la trei ani şi cu dobândă fixă de 5,5% pe an, printr-un plasament privat adresat investitorilor calificaţi.

Raiffeisen Bank International a raportat pentru primele nouă luni ale anului trecut un profit după taxe de 81 milioane euro pentru operaţiunile din România, în urcare cu 11,3% faţă de valoarea de 72 milioane euro din perioada corespunzătoare din 2012.

La finalul lunii septembrie a anului trecut, Raiffeisen Bank International avea 529 de sucursale în România, cu aproape 5.400 de angajaţi care deservesc peste două milioane de clienţi.

Grupul austriac este prezent în 16 ţări din Europa Centrală şi de Est, cu active totale de peste 131 miliarde euro la finalul primelor nouă luni ale anului trecut.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.02.2014