Viktor Ianukovici, prima ieşire după fuga în Rusia: "Puterea a fost preluată de tineri naţionalişti şi fascişti"

Autori: Clarice DINU , Andrei Luca POPESCU 28.02.2014
La o săptămână de la demiterea sa de către Parlamentul de la Kiev, fostul preşedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, fugit în Rusia, a susţinut o conferinţă de presă în care a acuzat că puterea a fost preluată de ”tineri naţionalişti şi fascişti”, iar guvernul nou instalat este ilegitim. ”Voi lupta pentru viitorul Ucrainei”, a spus el. Ianukovici a susţinut conferinţa în Rostov pe Don, o localitate din Rusia, la graniţa cu Ucraina.
Fostul preşedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, a declarat în prima sa apariţie publică de la fuga în Rusia, că a fost forţat să plece din Ucraina sub ameninţarea cu moartea şi că puterea a fost preluată de tineri fascişti şi naţionalişti, care reprezintă o minoritate în ţară.

"Este timpul să vorbesc despre faptul că sunt gata să lupt pentru viitorul Ucrainei. Am fost forţat să părăsesc Ucraina sub ameninţarea cu moartea, asupra mea şi a apropiaţilor mei. Puterea a fost preluată de tineri naţionalişti şi fascişti, care sunt o minoritate în Ucraina", a spus Ianukovici, într-o conferinţă de presă organizată în Rostov pe Don, localitate din Rusia aflată la graniţa cu Ucraina.

Ianukovici spune că s-a tras asupra maşinii sale cu arme automate, iar nepotul său a fost pus pe o listă neagră, în Harkov, oraş unde iniţial dorise să rămână, însă a renunţat la idee după ce a auzit că spre oraş se îndreaptă forţe înarmate.

Citiţi articolul integral pe www.gandul.info