Şeful SIF Moldova e supărat că ASF nu-i dă voie să cumpere acţiuni la Muntenia Invest: Nu poţi face performanţă cu reglementări de acum 15 ani

Autor: Roxana Petrescu 14.03.2014
Costel Ceocea, preşedintele şi direc­torul general al SIF Moldova (SIF2), spune că multe din prevederile din ac­tele constitutive ale SIF-urilor sunt în­ve­chite şi ar trebui actualizate de Auto­ri­tatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF), nu prin Adunare Extraor­di­nară a Acţionarilor pentru că cvo­ru­mul necesar este extrem de greu de atins. ASF i-a cerut SIF-ului să con­voace AGEA dacă vrea să elimine o res­tric­ţie ce o împiedică să cumpere acţiuni la administratorul activelor SIF Muntenia.
 
SIF Moldova a anunţat în august 2013 că vrea să cumpere 49,96% din ac­ţiu­nile societăţii SAI Muntenia Invest, care gestionează activele de peste un miliard de lei ale SIF Muntenia. Anun­ţul a fost făcut la câteva luni distanţă de la momentul în care SIF Banat-Crişana a preluat pachetul de control de 50% la SAI Muntenia Invest, tranzacţie avizată de ASF şi de Consiliul Concurenţei.