Război la cuţite pentru controlul Carpatica: Carabulea nu vrea să iasă în pierdere din afacerea în care a investit peste 130 mil. lei

Autor: Andrei Chirileasa 18.03.2014
Tranzacţiile speciale derulate vineri pe bursă, prin inter­mediul cărora Corneliu Tănase, princi­palul asocial al lui Ilie Carabulea la Banca Carpatica, a vândut 9,95% din acţiunile băncii arată că cei doi acţionari nu sunt dispuşi să renunţe la controlul băncii şi încearcă să-şi transfere acţiunile către apropiaţi pentru a ocoli decizia Băncii Naţionale, care le-a suspendat săptămâna trecută drepturile de vot, afirmă surse din piaţă. Cumpărătorii acţiunilor nu au fost raportaţi şi nu este clar dacă ei vor putea vota sau nu în adunarea generală a acţionarilor din 10 aprilie, când va fi decis viitorul băncii.
 
În prezent, Ilie Carabulea, fon­da­torul şi principalul acţionar al Băncii Car­patica, şi conducerea băncii, susţinută de BNR, sunt la cuţite, deoarece conducerea băncii caută o fuziune sau atragerea unui grup de investitori care să susţină financiar banca, iar Carabulea se opune deoarece nu vrea să piardă controlul. Conflictul a început la finalul lunii ianuarie, când Carabulea a fost arestat preventiv în scandalul ASF-Carpatica Asig pentru fapte de corupţie. În prezent, Carabulea este arestat la domiciliu.