Şeful hotelului de cinci stele Radisson Blu din Capitală pleacă în Rusia

Autor: Mirabela Tiron 19.03.2014

Mandatul lui Ali Yilmaz Yildirimlar la conducerea hotelului Radisson Blu a început în 2009 şi a durat aproape cinci ani.



Austriacul Ali Yilmaz Yildirimlar, 45 de ani, di­rectorul general al hotelului de cinci stele Radisson Blu, care ocupa această funcţie din 2009, a fost pro­mo­vat ca director regional în Rusia, unde va răspunde de ho­telurile sub brandul de patru stele Park Inn by Radisson.

Oficialii hotelului au transmis că săptămâna viitoare va veni noul director general, al cărui nume nu a fost făcut public până la închiderea ediţiei.

Hotelul Radisson Blu operează 424 de camere şi are afaceri de 25 milioane de euro.

Înainte de a veni în România, Yildi­rimlar a fost timp de doi ani general manager al ho­telului Radisson SAS Manchester Airport. El activează în cadrul lanţului încă din 1995, timp de zece ani ocu­pând diferite poziţii în cadrul hotelului Radisson SAS Palais din Viena, după care a preluat funcţia de director de operaţiuni la hotelul Radisson SAS din Amsterdam.

În 2011, el a fost numit în funcţia de district director al Rezidor pentru Europa de Sud-Est, poziţie din care cooor­dona activitatea a încă cinci hoteluri din Bulgaria, Slovacia şi Cehia.

Radisson Blu şi Centre Ville, afiliat anul trecut la Re­zidor, sunt înregistrate pe compania Bucureşti Tu­rism, controlată de firma BEA Hotels Eastern Europe cu 76,83% şi SIF Transilvania (SIF3) cu 11,29% din titluri.

Recent, acţionarii firmei Bucureşti Turism (BUTU), proprietarul hotelului Radisson şi al com­ple­xu­lui Centre Ville din Capitală, au aprobat transfor­ma­rea a 165 de apartamente din Centre Ville pentru a opera sub brandul Park Inn by Radisson. Investiţia se va ridica la 2,7 milioane de euro şi se va derula în februarie-iunie anul acesta.