Franklin Templeton cere un comision mai mare pentru administrarea Fondul Proprietatea, dar nu-şi asumă obiectivele

Autor: Roxana Pricop 21.03.2014

Franklin Templeton va avea în noul contract de administrare un comision mai mare pentru a administra încă doi ani activele de 3,2 mld. euro ale Fondului Proprietatea (FP), la care se vor adăuga alte comisioane din distribuţiile de cash pe care le va face fondul.

Noul contract de administrare prevede un comision de administrare pentru Templeton de 0,6% din capitalizarea fondului, plătit trimestrial, cu 25% mai mare decât cel pe care îl încasează în prezent. Raportat la capitalizarea fondului de azi, ar rezulta o sumă de 65 milioane de lei pe an. Actualul comision este de 0,479% din capitalizarea fondului. De la preluarea mandatului, în septembrie 2010, Templeton a încasat 120 mil. lei pentru administrarea FP. În ultimii doi ani, activele fondului au crescut cu 3,7%, iar preţul acţiunilor s-a dublat graţie distribuţiilor de numerar şi răscumpărărilor de acţiuni.

WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea

Deşi va primi mai mulţi bani, Templeton spune că „nu garantează, nu se angajează şi nici nu declară“ că va îndeplini obiectivele de performanţă cerute de fondul de hedging american Elliott (principalul acţionar) şi votate de acţionari în AGA.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.