Soarta unor profituri de 6,7 mld. lei se decide în această săptămână

Autor: Adrian Cojocar 24.03.2014

Petrom, Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz, Trans­electrica şi Conpet urmează să anunţe săptămâna aceasta ce dividende distribuie către acţionari din profiturile de 6,7 mld. lei pe care le-au realizat anul trecut odată cu convocarea adunărilor generale anuale, în joc fiind dividende estimate de ZF la circa 3,5 mld. lei (780 milioane de euro).

Companiile din energie sunt în prim-planul investitorilor, devenind principala miză pentru dividende, după ce SIF-urile au tăiat sau au redus semnificativ începând cu acest an dividendele către acţionari, iar Fondul Proprietatea a renunţat să mai distribuie dividende optând în schimb pentru alte moduri de recompensare a acţionarilor, precum răscumpărările de acţiuni sau distribuţiile din capitalul social.

În centrul atenţiei se va afla săptămâna aceasta Petrom, care ar putea anunţa distribuirea unor dividende de circa

2 miliarde de lei (442 mil. euro) din profitul record obţinut anul trecut, de la 4,82 miliarde de lei (1,09 mld. euro). Acesta este şi cel mai mare profit realizat vreodată de o companie românească.

Investitorii speră că anunţurile cu privire la dividendele acordate vor aduce mai mult interes pentru acţiuni, după ce începutul de an a fost unul dezamăgitor pe bursă, cel mai important indice, BET, consemnând o scădere de 3,9% de la sfârşitul anului trecut.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- estimările analiştilor cu privire la dividendele distribuite de Romgaz; date financiare despre companie 

- estimări privind dividendele Nuclearelectrica, Transgaz şi Nuclearelectrica 

- anunţurile făcute de cele cinci SIF-uri despre dividende 

- deciziile luate de marile companii din sectorul farma

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.