Unul dintre cei mai mari investitori din imobiliare intră în afacerea Romprest

Autor: Mirabela Tiron 27.03.2014

Dragoş Dobrescu, 44 de ani, unul dintre cei mai puternici investitori din imobiliare, un antreprenor extrem de discret, a cumpărat împreună cu Radu Budeanu, publisherul Cancan, participaţia de 43% pe care fondul de investiţii britanic 3i o avea în afacerea Romprest. Firma deţine contracte de salubrizare în sectoarele unu şi cinci ale Capitalei.

Prin această tranzacţie fondul iese din acţionariatul Romprest, companie cu afaceri de 62 mil. euro şi 2.700 de angajaţi. Participaţia de 42,7% deţinută la Romprest de Detaco, înregistrată în Canada, a rămas neschimbată. Numele lui Flo­rian Walter apare în legătură cu firma Detaco. Romprest era în urmă cu un deceniu controlată de finanţatorii echipei Dinamo Bucureşti, Florian Walter, Cristi Borcea şi Dragoş Săvulescu.

Tomberoanele sunt o afacere profitabilă, cele cinci firme care ridică gunoiul în Bucureşti (Romprest Service, Rosal - care a fost controlată de Honorius Prigoană, Urban - Gabriel Flo­rescu, Supercom - Ilie Ciuclea, RER Ecologic Service Rebu) îşi împart o piaţă de 135 de milioane de euro anual.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.03.2014