Câştig de 8,6% din dividende pentru primii investitori de la Romgaz

Autor: Adrian Cojocar 28.03.2014

Romgaz Mediaş (SNG) cea mai valoroasă companie din portofoliul statului care extrage jumătate din gazele Ro­mâniei, îşi va recompensa în acest an acţionarii cu dividende în valoare de 990 mil. lei, cele mai mari de pe bursă după cele acordate de Petrom.

Investitorii care au participat în toamna anului trecut la oferta de listare pe bursă a companiei la un preţ de 30 lei/acţiune vor obţine un randament din dividende de circa 8,6%, dividendul brut fiind de 2,57 lei/acţiune. Cumpărătorii din oferta Romgaz au câştigat până în prezent 10,3% din aprecierea cotaţiei Romgaz pe bursă.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz

Faţă de preţul actual, de 33,1 lei/acţiune, randamentul brut din dividende al Romgaz ajunge la 7,7%, peste cel al Pe­trom, de 7%, dar sub câştigurile din dividende ale celorlalte „perle“ energetice ale statului listate pe bursă, Transelectrica şi Transgaz, unde câştigurile din dividende ajung la 13% şi respectiv 9% din preţul de pe bursă. Valoarea dividendelor a întrecut aşteptările investitorilor şi analiştilor, în condiţiile în care acestea sunt mai mari şi decât tot profitul preliminar raportat anul trecut, de 930 mil. lei. Statul, care deţine 70% din Romgaz, va încasa dividende de 693 mil. lei, iar Fondul Proprietatea, care are 15%, va primi 148,5 mil. lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.