P&G a cumpărat terenul de sub fabrica de la Urlaţi şi analizează noi investiţii

Autor: Liviu Iancu 31.03.2014

"Au cumpărat terenul în toamna anului trecut cu peste 3 milioane euro. Vor să mai construiască acolo un depozit şi încă o fabrică", au declarat pentru MEDIAFAX surse din administraţia locală.

În 2010, Procter&Gamble (P&G) a inaugurat la Urlaţi, în judeţul Prahova, o fabrică de şampoane şi produse de îngrijire a părului, în care au fost investiţi peste 100 de milioane de dolari, aceasta fiind şi prima investiţie greenfield a grupului american în România. Fabrica are patru linii de fabricaţie, trei de şampoane şi una de balsam de păr, iar 90% din producţie este destinată exportului.

La acel moment, cele 25 de hectare era concesionate, iar compania arăta că terenul va asigura spaţiul necesar pentru o viitoare extindere a capacităţii de producţie, manifestându-şi interesul de a aduce şi alte produse pentru a fi fabricate la Urlaţi.

În România, P&G mai deţine o fabrică de detergenţi la Timişoara şi divizia de marketing.

Patricia A. Woertz conduce gigantul american Archer Daniels Midland, cu vânzări de 90 miliarde dolari anual şi a ocupat anul trecut locul 7 în topul Fortune al celor mai puternice femei de afaceri din lume. Ea va veni în România însoţită de alţi executivi ai gigantului american de bunuri de larg consum şi se va întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanţii P&G din România.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii P&G România nu au dorit să comenteze informaţiile.

Woertz (60 ani) este vicepreşedinte în Consiliul de Administraţie al grupului P&G din 2008 şi deţine funcţia de preşedinte al Comitetului de Audit şi este membru în Comitetul de Guvernanţă şi Responsabilitate Publică.

Comitetul de audit are printre responsabilităţi supravegherea calităţii şi integrităţii situaţiilor financiare ale companiei, a managementului riscului, performanţa auditului intern şi asistarea Consiliului de Administraţie şi companiei în interpretarea şi aplicarea manualului de conduită în afaceri al P&G.

Consiliul de Administraţie al P&G este format din lideri de afaceri, guvernamentali, din medicină sau educaţie. Printre membri se numără şi preşedintele şi directorul executiv al constructorului de avioane Boeing, James McNerney, cel al producătorului de PC-uri Hewlett-Packard, Meg Whitman, al operatorului de carduri bancare American Express, Kenneth Chenault, şi cel al retailerului Macy's, Terry Lundgren.

Woertz este din 2006 directorul executiv şi preşedintele gigantului american din domeniul agriculturii şi energiei Archer Daniels Midland Company (ADM), cu vânzări anuale de 90 miliarde dolari. Anterior, ea lucrat timp de 29 de ani în Chevron Corp, unde a deţinut funcţii executive.

Ea este, de asemenea, membru al Consiliului Internaţional de Afaceri al Forumului Economic Mondial şi din 2010 a fost numită de preşedintele SUA, Barrack Obama, în Consiliul pe probleme de export al preşedintelui.

P&G a avut anul trecut venituri de peste 84 miliarde dolari anual şi un profit net de peste 11 miliarde dolari.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.03.2014