Conflictul dintre Ciurezu şi Pogonaru ia proporţii: trei administratori şi-au dat demisia din conducerea SIF Oltenia

Autor: Roxana Pricop 31.03.2014

SIF Oltenia (SIF5) a anunţat azi dimineaţă pe bursă că trei administratori, Daniela Toader, Ana Bobîrcă şi Petre Ghibu, susţinuţi la conducere de omul de afaceri Florin Pogonaru, şi-au dat demisia.

Demisiile celor trei ai au loc la o lună distanţă de la momentul în care a izbucnit public un conflict între Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia, şi Ana Bobîrcă, unul dintre reprezentanţii omului de afaceri Florin Pogonaru în consiliul de administraţie al SIF.

Primele flăcări ale conflictului dintre preşedintele SIF5 şi unul dintre cei mai mari acţionari ai SIF-ului s-au aprins în luna februarie, când Tudor Ciurezu a atacat în termeni duri declaraţiile făcute de Ana Bobîrcă, unul dintre reprezentanţii omului de afaceri Florin Pogonaru în consiliul de administraţie al SIF 5. Ciurezu a susţinut atunci că Ana Bobîrcă nu a avut mandat din partea societăţii să reprezinte SIF Oltenia în road-show-ul de la New York al BVB şi că declaraţiile pe care ea le-a făcut în faţa investitorilor cu această ocazie ar fi de natură să dezinformeze investitorii.