Producătorul ferestrelor QFort vrea exporturi de 30 de milioane de euro

Autor: Andreea Neferu 01.04.2014
Producătorul de sisteme de ferestre şi uşi Casa Noastră, care comercializează brandul QFort, şi-a planificat investiţii de circa 30 mil. euro în următorii 3-4 ani în majorarea capacităţii de producţie a fabricii pe care o deţine lângă Craiova, în contextul creşterii cererii la export.

„Vrem să ajungem la exporturi de peste 30 mil. euro anul acesta, în ţări precum Italia, Austria, Elveţia, Germania, Franţa, Olanda sau Belgia. Ferestrele noastre sunt revândute de partenerii noştri din Europa şi pe alte continente cum ar fi Africa şi America de Sud“, spune Ştefan Cherciu (47 de ani), preşedinte şi acţionar majoritar al firmei Casa Noastră.

Compania, care a început livrările pe plan extern în 2009, a înregistrat anul trecut afaceri de 31,4 mil. euro, în creştere cu 13%, peste 60% din vânzări fiind generate de exporturi. Casa Noastră şi-a bugetat pentru anul acesta o creştere cu 30% a cifrei de afaceri, exporturile urmând să aducă aproape trei sferturi din vânzări.

Cherciu, care este acţionar şi al firmelor Ilex (partener Vodafone) şi Autochemicals (partener DuPont), a intrat în lumea afacerilor în anii ’90, trecând pe rând de la comerţul de haine la producţia de ferestre. Firma Casa Noastră a fost înfiinţată în 1995.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre exporturi şi pieţele pe care este prezentă compania

- reţeaua de magazine; vânzările pe piaţa internă 

- opinia lui Ştefan Cherciu despre perioada de criză şi lipsa de susţinere din partea statului şi a băncilor

- alte afaceri în care este implicat Ştefan Cherciu în România

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.