Bucureştiul domină piaţa de cinci stele, cu jumătate din camerele de lux din România

Autor: Mirabela Tiron 05.04.2014

Nouă din cele 30 de hoteluri de cinci stele înregistrate în România se află în Bucureşti, în condiţiile în care doar alte zece judeţe din ţară mai au hoteluri de lux, o prezenţă mult inferioară faţă de alte ţări europene, unde segmentul de cinci stele este mult mai bine reprezentat.

Per total piaţa locală dispune de aproape 1.600 de hoteluri, doar 3,2% din camerele existente fiind clasificate la cinci stele. Jumătate dintre aceste camere sunt în Bucureşti, potrivit unei analize a ZF, pe baza datelor de la Ministerul Turismului.

În afară de Bucureşti, hoteluri de cinci stele mai există în judeţele Constanţa, Braşov, Bihor, Sibiu, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Prahova, Galaţi şi Alba.

Cele mai mari cinci hoteluri de cinci stele din provincie, după numărul de camere sunt City Plaza din Cluj-Napoca, deţinut de omul de afaceri Sorin Dan, Vega din Mamaia, controlat de Gabriel Comănescu, hotelul Aro Palace Braşov, Double Tree by Hilton Oradea şi hotelul Hilton Sibiu. Cel mai mare hotel de cinci stele din România este Radisson Blu Bucureşti, cu 424 de camere. 

Vedeţi aici mai multe statistici din sectorul hotelier