Stephane Batoux părăseşte Coca-Cola HBC România după numai doi ani de mandat

Autor: Corina Mirea 02.04.2014

„Dacă mă întrebaţi de visul meu de acum, acesta este să rămân aici, să mă bucur de viaţă“, spunea Stephane Batoux, directorul general al Coca-Cola HBC România, în urmă cu doar câteva zile într-un interviu acordat revistei Business Magazin.



Stephane Batoux, 49 de ani, exe­cu­tivul de origine franceză care conduce de doi ani ope­raţiunile îm­buteliatorului local al Coca-Cola, cel mai mare jucător din in­dus­tria băuturilor, se pregăteşte să îşi încheie mandatul.

„Stephane Batoux a decis să renunţe la funcţia de director general al Coca-Cola HBC România şi Moldova pentru a urma o altă oportunitate profesională în afara com­paniei. El va continua să conducă compania până la 1 iunie, când succesorul său va prelua acest rol“, au spus pentru ZF repre­zen­tanţii Coca-Cola HBC Ro­mânia.

WikiZF: Profilul companiei Coca-Cola HBC România S.R.L.

Înce­pând din iunie, la cârma îmbuteliatorului va veni un manager de origine sârbă, tot din cadrul organi­za­ţiei, spun surse din piaţă. „Succesorul lui Stephane vine din cadrul grupului Coca-Cola Hellenic, iar numele său va fi făcut public în timp util“, au mai precizat reprezentanţii Coca-Cola HBC România.

Stephane Batoux a fost numit la con­du­cerea Coca-Cola HBC România în martie 2012, după un an în care compania a înre­gis­trat cel mai scăzut nivel al afacerilor de la de­bu­tul crizei (410 mil. euro în 2011, cu circa 140 mil. euro mai puţin faţă de „anul de graţie“ 2008, potrivit calculelor ZF pe baza ra­poar­te­lor financiare ale Coca-Cola Hellenic Gre­cia). Batoux a venit de la Danone după un inte­ri­mat asigurat de un manager grec odată cu ple­carea lui Călin Drăgan de la conducerea com­paniei. Drăgan a avut un mandat de şase ani.

După ce a reuşit să readucă afacerile Coca-Cola pe creştere în 2012 (plus 6%, la 435 milioane de euro), Batoux a văzut anul trecut cum scăderea consumului şi vara mai puţin „senină“ au dus la o scădere de 9% a volumelor vândute de îmbuteliator pe piaţa românească, una dintre cele mai puternice scăderi raportate de companie.