O nouă televiziune în grila RCS&RDS

Autor: Madalina Cerban 02.04.2014

Până la ora difuzării acestei ştiri, RCS&RDS nu a comunicat public introducerea televiziunii Travel Channel HD în grilă.

Însă, potrivit mai multor comentarii publicate de telespectatori pe reţeaua de Facebook a RCS&RDS, Travel Channel HD a început să intre în grila digitală a RCS&RDS, la nivel naţional, pe 28 martie.

Încheierea unui înţelegeri între Scripps Network International, compania care deţine televiziunea Travel Channel HD, şi RCS&RDS a fost anunţată la nivel internaţional încă de la sfârşitul lunii februarie, după cum relata la momentul respectiv presa internaţională.

Pe de altă parte, RCS&RDS retransmite în grila sa digitală şi varianta Standard Definition (SD) a Travel Channel, televiziune care a promovat în ultima vreme România prin programe precum "Wild Carpathia" şi "Jonathan Phang Gourmet Trains".

Versiunea SD a Travel Channel este difuzată pe reţelele RCS&RDS începând din anul 2005, potrivit broadbandtvnews.com.

Travel Channel a fost lansat în 1994 şi este disponibil în 21 de variante lingvistice, în peste 130 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi zona Asia-Pacific. Travel Channel International face parte din Scripps Networks International, divizia de dezvoltare globală a Scripps Networks Interactive, Inc.

Televiziunea Travel Channel HD a fost lansată la nivel european în anul 2010.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România.

În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.